Šī recepte paredz, ka kabači ir diezgan ilgi jācep uz lēnas uguns lielā daudzumā olīveļļas.
Šo ēdienu var izmantot gan kā piedevu, gan kā patstāvīgu uzkodu. Ja jums nepatīk piparmētra, varat to aizstāt ar dillēm, estragonu, baziliku vai pētersīļiem. Gatavajam ēdienam var pievienot grauzdētus riekstus, piemēram, labi derēs mandeles.
Sastāvdaļas:
5 ēdamkarotes olīveļļa
Dažas sasmalcinātas ķiploka daiviņas
700 g kabači
Viens kaltēts čilli pipars
Sāls pēc garšas
Sasmalcinātas piparmētru lapas – pēc garšas
Šķipsniņa citrona miziņas
Rupji sasmalcinātas un grauzdētas mandeles vai jebkurš cits rieksts.
Pagatavošanas gaitu skatiet nākamajā lapā!
Pagatavošana:
Pārgriež kabačus uz pusēm un sagriež plānās šķēlītēs šķērsām.
Apcep kabačus uz liela karstuma pannā lielā daudzumā eļļas kopā ar ķiplokiem. Pievienojiet čilli piparus un pārslēdziet regulatoru uz vidēju karstumu, laiku pa laikam maisot.
Lasi vēl: 5 padomi, kas palīdz samazināt apkures izmaksas. Lūk, kas jums jādara
Pēc 5-10 minūtēm, kad kabači ir karamelizējušies, aizklājiet pannu ar vāku un samaziniet karstumu.
Gatavojiet vēl 10 minūtes, laiku pa laikam maisot, ja kabači sāk lipt kopām varat pievienot nedaudz ūdens un sāls.
Tieši pirms pasniegšanas pievieno sasmalcinātu piparmētru, citrona miziņu un mandeles.